JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Saab med frist til nyttår

Den svenske bilprodusenten Saab har fått frist til utgangen av desember med å finne ny eier. Uten ny kjøper begynner avviklingen av bilfabrikken i Trollhättan.

Det var styret i General Motors (GM) som i går kveld ga beskjed om at Saab har fått denne måneden på seg til å finne ny eier, en beskjed som er godt mottatt både av bedriftens ledelse og av de ansatte. Forbundsleder Stefan Löfven i Metall sa til Sveriges Radio i går kveld at ”dette er en positiv beskjed”. GM vil at en annen skal kjøpe Saab.

Daglig leder gikk på dagen

En time etter at styret i GM hadde fattet sin beslutning, innkalte konsernet til pressekonferanse, der det ble kjent at administrerende direktør i GM sluttet tidligere på dagen. Fritz Hendersson har ledet forhandlingene om salget av Saab. Hans avgang var svært overraskende.

Også nederlendere interessert

Mulig kjøper ut over tidligere navngitte er ikke kjent. Etter at det i forrige ble offentliggjort at Koenigsegg Group trakk seg som interessent, har mulig interesse fra Kina vært antydet. I går ble også et nederlandsk selskap trukket fram.

Mens det spekuleres, fortsetter de rundt 3 500 ansatte i Saabs bilfabrikk i Trollhättan å produsere, akkurat nå rundt 100 personbiler i døgnet. Trollhättan-samfunnet er glad for at konsernet har fått frist til utgangen av denne måneden for å finne en kjøper, primært en som kan videreføre produksjonen i Sverige.

Annonse
Annonse