JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

600 sjøfolk kan bli tatt ut i streik fra onsdag

Tirsdag klokka ti møtes Norges Rederiforbund, Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og Det norske maskinstforbund til mekling i det såkalte utenriksoppgjøret. Fristen går ut ved midnatt i morgen.

roy.ervin.solstad@lomedia.no

Utenriksoppgjøret omfatter sjøfolk som jobber på Color Line sine utenriksferjer, bøyelastere og offshorefartøy, og det er årets mellomoppgjør man ikke klarte å bli enige om da partene forhandlet i slutten av oktober.

Tilbudet fra Rederiforbundet var nemlig på null kroner, noe som vil bety en reallønnsnedgang for sjøfolkene i utenriksområdet. Det var et tilbud de tre sjømannsorganisasjonene ikke fant det verdt å forhandle videre på, og samtlige varslet brudd i forhandlingene.

I første omgang har de tre forbundene tatt ut drøyt 600 sjøfolk på over 40 fartøy i streik fra onsdag dersom ikke meklingen fører fram. Av disse er i overkant av 400 organisert i Sjømannsforbundet, 140 i Sjøoffisersforbundet og resten i Maskinistforbundet. For folk flest vil nok streiken merkes best for de som ønsker å reise til og fra Danmark fra Larvik og Kristiansand. Både SuperSpeed 1 og SuperSpeed 2 i Color Line vil bli rammet av streiken fra dag en.

Det er meklingsmann Anne Cathrine Frøstrup som skal prøve å få partene til å bli enige.

Annonse
Annonse