JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp mener Ap bør roe seg

Frp tar Norges Banks siste rentekutt til inntekt for sin økonomiske politikk og ber Ap dempe kritikken.

Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen mener at statsbudsjettet ikke er så fint justert og godt tilpasset norsk virkelighet som Ap gir inntrykk av. Han viser til den ganske resolutte korreksjonen som ligger i Norges Banks rentekutt.

Frp mener derfor at det følgelig også er rom for noen milliarder ekstra til veibygging, forskning og skattelettelser.

– Vi bør få en mindre propagandapreget debatt om den økonomiske virkeligheten. Selvsagt kan vi kritisere hverandres pengebruk, men det er ikke grunnlag for å hevde at noen milliarder fra eller til setter norsk økonomi over styr, sier Solvik-Olsen til NTB.

Han mener at Norges Bank satte ned renten med 0,5 prosentpoeng for å hindre nedkjøling i økonomien, og at det derfor bare blir tull å hevde at noen milliarder i statlig merforbruk, av et budsjett på over 1.000 milliarder kroner, vil føre til overoppheting.

– Kuttet er nettopp et signal om at økonomien ikke er overopphetet. Julehandelen faller, og det ser så mørkt ut at renten må reduseres for å stimulere norsk økonomi. Den kunne utvilsomt ha tålt noen milliarder til infrastruktur, slik Frp foreslår, sier Solvik-Olsen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse