JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trolig riving av høyblokken

Det går trolig mot riving av høyblokken i regjeringskvartalet, for å gi plass til et mer moderne og sikrere regjeringskvartal.

Ifølge VG som har snakket med flere kilder som har kjennskap til arbeidet med å vurdere høyblokken, er riving den mest nærliggende konklusjon.

Rett over nyttår skal departementsråd Ingelin Killengreen gi sine samlede anbefalinger om høyblokken til fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap). Det VG betegner som sentrale kilder, forteller at statsråden allerede har tatt høyde for at riving blir den endelige beslutningen. Men beslutningen blir først tatt etter at en rekke faglige råd er innhentet, og regjeringen har gjort en grundig politisk vurdering.

– Les også: Terrorofre må holde munn

Det som taler for riving, er blant annet at skadene på fasaden, vinduer og interiør er så store at alt innenfor fasadene må skrelles ut og bygges opp igjen. Dette vil være mer kostbart enn å bygge en ny bygning. Selve konstruksjonen er i god nok forfatning til at den kan bli stående.

En alternativ rømningsvei til det ene trappeløpet som eksisterer i dag, vil stjele mye plass fra de tilgjengelige kontorlokalene. Det samme vil nytt ventilasjonsanlegg i forbindelse med bombesikring og forsegling av vinduene gjøre.

– Les også: Kun Rigmor har øvd på terror

Totalt sett krever en gjenoppbygging så store investeringer at økonomiske hensyn taler for riving og oppføring av et sikrere, mer moderne og tidsmessig bygg, skriver avisa.

Til sist tilsier sikkerhetsvurderinger at det er lite hensiktsmessig å legge Statsministerens kontor, som er nasjonenes maktsentrum, tilbake på toppen av et høyt bygg midt i Oslo sentrum. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse