JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strid om slepebåter

Det er uenighet mellom Kystverket og Sjømannsforbundet når det gjelder beredskapen med slepebåter i Nord-Norge. Forbundet mener det er for galt at slepebåtene seiler under bekvemmelighetsflagg.

Norsk Sjømannsforbund registrer at Kystverket begrunner tildelingen av slepebåtbredskap i Nord-Norge til to bekvemmelighetsregistrerte skip med at det har vært lav interesse for å levere tilbud i tidligere anbudsrunder og at det derfor fokuserte på «… absolutte minimumskrav til tjenesten».

Norsk Sjømannsforbund mener at slepebåtberedskap er så viktig at forbundet beklager at kvalit vektlegges lavere enn pris. Forbundet mener det er rart at en offentlig instans tildeler et anbud uten at kravet om en ITF-godkjent tariffavtale er oppfylt.

Ikke krav om norsk mannskap

Sjømannsforbundet understreker at det ikke har krevd at fartøyene, mannskapet eller leverandøren skal være norsk, men sier at det er svært kritikkverdig at Norge ikke kan fremme slike krav når det gjelder noe så viktig som beskyttelse av vår langstrakte kyst.

Sjømannsforbundet har krevd at det offentlige skal være et godt eksempel og ikke drive med sosial dumping i norsk territorial farvann. At båtene skal av og til operere i internasjonal farvann hører med til oppdraget, men det kan ikke herske noen tvil om at disse fartøyene er en del av norsk kystberedskap. Derfor bør man ikke akseptere lønns- og arbeidsvilkår langt under det norske arbeidstakere har.

Se også Kystverkets mening

Annonse
Annonse