JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Faremo på besøk hos NYPD

Justisminister Grete Faremo (Ap) sier regjeringen vil styrke oppbyggingen av egne team rundt i politidistriktene for å møte problemet med vold i nære relasjoner.

Under et besøk hos New York-politiet (NYPD) mandag fikk den norske justisministeren høre at denne tilnærmingsmåten gir resultater i millionbyen og at den med fordel kan utbygges videre også i Norge.

Hun viser til at regjeringen har lagt fram handlingsplaner både mot voldtekt og vold i nære relasjoner.

– Vi skal også legge fram en stortingsmelding om vold i nære relasjoner. Selv om slik vold skjer på en helt annen skala i USA, er det erfaringer som kan overføres til norsk virkelighet. Utgangspunktet er at dette er svært alvorlig kriminalitet som må behandles deretter. Profesjonalitet og tverrfaglig samarbeid er nøkkelord, sier Faremo til NTB.

Hun legger at norske myndigheter har god erfaring med egne familiekoordinatorer og team i politidistriktene og vil styrke denne spesialkompetansen.

Faremo møtte mandag også lederen for sedelighetskriminalitet ved statsadvokatens kontor i New York-distriktet og hadde en arbeidslunsj med en av direktørene i det føderale politiet FBIs New-York-avdeling.

Søndag deltok justisministeren på en FN-konferanse om terrorisme. Hun redegjorde for terrorhendelsene i Norge og de erfaringer norske myndigheter har gjort etter 22. juli.

– Jeg får stadig mange spørsmål om det som skjedde i Oslo og på Utøya. En fellesnevner for reaksjonene er at «hvis det kan skje i Norge, kan det skje overalt», sier Faremo. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse