JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rørleggere gir vann til tørkerammede

Rørleggerne i Bergersen Vann og Varme gir 40.000 kroner til de tørkerammede på Afrikas Horn.

harald.henmo@lomedia.no

– Jeg hørte mye om det som skjer der nede, og hadde lyst til å gjøre noe. Så pratet jeg en dag med min kollega Andreas Jonzon, og vi ble enige om at vi skulle se om det var mulig å gi av felleskassen, sier klubbleder Johan Heed.

Og det var det. Forslaget om å gi 40.000 kroner av den såkalte «snausekassen», et slags reise-/festfond, ble enstemmig vedtatt på et frokostmøte. Pengene går til Norsk Folkehjelp.

Nå har bedriften gått ut og utfordret leverandører og samarbeidspartnere til å bidra.

Katastrofe

Somalia opplever den verste tørkekatastrofen på 60 år, ifølge Norsk Folkehjelp. Mer enn 60 prosent har mistet husdyrene sine. Norsk Folkehjelps prosjekt er å skaffe vann til 54 landsbyer i Nord-Somalia.

– Vi har hørt at det koster rundt en million kroner å grave en brønn. Så er det jo sånn at staten gir ni kroner for hver krone som blir samlet inn. Så hvis vi får samlet inn 100.000, blir det til sammen én million. Da har vi gitt nok til en brønn, sier Heed.

Svenskehjelp

Han er innforstått med at det ikke bare er å bestille brønner. Pengene går til Norsk Folkehjelps vannprosjekt, og blir distribuert etter behov. Kanskje går det til vanntransport, og ikke brønn. Eller noe annet.

– Men det går uansett til vann. Det syns vi passer godt når vi er rørleggere, sier Heed.

– Dessuten er det jo litt artig at vi er to svensker som tok initiativet til dette, etter å ha hørt så mye snakk om gjerrige svensker som kommer til Norge for å ta jobbene, sier han.

Annonse
Annonse