JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

BIS-ansatte truer med å forlate LO

De ansatte i BIS Production Partner på Herøya truer med å melde seg ut av LO hvis de tvinges til å skifte forbund.

einar.fjellvik@lomedia.no

Hvis LO trodde den årelange og bitre striden om de BIS-ansatte skal være med i Industri Energi eller Fellesforbundet var løst med organisasjonskomiteens vedtak nylig, må man tydeligvis bruke jula til å tro om igjen. På et overbefolket medlemsmøte i de to BIS-klubbene i dag vedtok de ansatte at de nekter å la seg overføre til Fellesforbundet.

Møtet vedtok enstemmig denne uttalelsen:

«Ikke under noen omstendighet aksepterer vi å bli tvangsflyttet fra Industri Energi til Fellesforbundet. Slik trakassering er udannet. Lytt til vårt enstemmige vedtak. Vi blir i Industri Energi!»

Denne organisasjonskonflikten har pågått den tidligere vedlikeholdsavdelingen til Hydro på Herøya ble solgt til det tyske industriselskapet Billfinger Berger i 2008. Herøya Arbeiderforening, som de to BIS-klubbene er medlemmer i, har tidligere vedtatt at «skulle vi mot vår vilje bli overført til andre LO-forbund skal tiltak iverksettes for å forhindre dette.»

Les hele historien om den lange og bitre konflikten i LO-Aktuelt nr 17/2011 (pdf)

Tor-Morten Thorsen, som er leder både i den ene BIS-klubben og i Herøya Arbeiderforening, bekrefter overfor FriFagbevegelse.no at foreningen står fast på dette vedtaket. Han lover at foreningen kommer til å forfølge denne saken så langt det er mulig – og lengre enn det.

– Den eneste som kommer til å tape på å tvangsgjennomføre vedtaket i organisasjonskomiteen er LO. Om nødvendig kommer folkene til å melde seg ut av LO, er hans førjulshilsen til moderorganisasjonen.

Annonse

Flere saker

Annonse