JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Just transition» med i avtalen

Da Anne-Beth Skrede informerte om klimaforhandlingene på LOs klimaseminar i København i dag kunne hun også presentere det som per i dag foreligger utkast til avtaletekst.

torgny.hasaas@lomedia.no

Formuleringen som er brukt i den engelske teksten er slik: «…ensuring transition of the workforce that create decent work and quality jobs.» En norsk oversettelse ville bli at myndighetene skal «…forsikre seg om at omstillingen av arbeidkrafta [for å sikre en miljøvennlig produksjon red. anm.] skaper ordentlig arbeid og kvalitetsjobber.»

– Denne teksten er foreslått tatt inn i forordet på avtalen, sa Skrede.

Det foreligger nå to spor i forhandlingene. Det ene er Kyoto-sporet som har oppslutning fra u-landene og Kina. Det andre er konvensjons-sporet som, er denne med i begge utkastene?

– Ja, det er den. Så denne teksten er med uansett hvilket spor en følger, men mye kan skje i forhandlingene, sier Skrede. Hun har for øvrig liten tro på at det blir noe av Kyotosporet. Så lenge USA, nekter å være med.

Da Cicero hadde pressebriefing i dag, sammenlignet representantene for Cicero det som nå skjer i forhandlingene med to biler som kjører mot hverandre og den som vinner er den som ikke viker unna.

Annonse
Annonse