JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åpner for navneskifte

Lederen i Sosialistisk Ungdom foreslår at partiet skifter navn til Sosialistisk Folkeparti.

Parlamentarisk leder i SV, Bård Vegar Solhjell, er en av dem som er åpen for å diskutere navneendring.

– Jeg er positiv til forslaget. Sosialistisk Folkeparti er et mer folkelig navn en Sosialistisk Venstreparti. Det ville også hentet opp i seg en del av SF–tradisjonen. Men et navnebytte kan ikke bare være et navnebytte. Det må være en del av en større politisk fornyelse, sier Solhjell til Ny Tid.

Navnet Sosialistisk Venstreparti stammer fra samlingskongressen i Trondheim i 1975 da SF ble nedlagt. Under denne kongressen slo SF, Ap-utbrytere, deler av NKP og uavhengige sosialister seg sammen til SV.

SVs første partisekretær, historiker Svein Skotheim, sier han er åpen for nye løsninger.

– Jeg har aldri likt SV–navnet noe spesielt godt. Det var Reidar T. Larsen som fikk gjennom SV–navnet, forteller Skotheim.

Larsen gikk fra NKP inn i nye SV, men meldte seg ut igjen etter SV-støtte til NATO-bombing av Milosevic-regimet i 1999.

– Vår målsetting i 1975 var jo å samle alle fraksjonene under ett navn. Jeg kan ikke huske om det var jeg som kom opp med forslag om Sosialistisk Venstreparti. Men det var jo et naturlig valg. Det skulle fortelle at det var et sosialistisk samlingsparti på venstresiden, forteller 88–årige Reidar T. Larsen til Ny Tid. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse