JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- FLT stjeler ikke medlemmer!

Forbundsleder i FLT, Jonny Simmene reagerer kraftig på Industri Energis leder Leif Sandes påstand om at FLT stjeler medlemmer fra IE.

Det var til frifagbevegelse.no i går at Leif Sande uttalte seg om dette .

- Vi har god oversikt over hvilke yrkesgrupper og bransjer LO har tildelt forbundet. Som for de fleste fagforbund er det viktig for FLT at vi tilbyr et fullverdig medlemskap. Dette omfatter også rettigheter i forhold til lønns- og arbeidsvilkår som er nedfelt i våre overenskomster. Dette understreker vi overfor våre tillitsvalgte og medlemmer gjennom kursvirksomhet og i alt annet der vi deltar, sier Jonny Simmenes.

- Vi vet ikke hvor eller hvem IE sikter til når de påstår at FLT stjeler medlemmer, men vi drøfter gjerne dette med IE dersom de ønsker. – Minner for øvrig om at FLT overførte alle sine medlemmer i Hydros petroleumsvirksomhet i forbindelse med fusjonen med Statoil i 2008. Dette gjorde vi fordi Statoil er IE sitt avtale- og organisasjonsområde, sier Simmenes.

I et intervju på FLTs nettsted sier han at han ikke hadde ventet sånne uttalelser fra et annet LO-forbund, og mener det blir feil å måtte bruke tid og ressurser på slike interne diskusjoner.

- Dette er tid som vi kunne brukt mye bedre - blant annet på å rekruttere nye medlemmer til LO, sier Simmenes og påpeker at disse spørsmålene er viktig for forbundets framtid i LO. - Vi kan ikke sitte rolig og se på at et annet LO forbund tar seg til rette og truer FLTs eksistensgrunnlag i LO, sier Jonny Simmenes.

Annonse
Annonse