JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen streik for sjøfolkene

Da rederne doblet sitt tilbud til medlemmene i Norsk Sjømannsforbund forsvant grunnlaget for streik.

roy.ervin.solstad@lomedia.no

I oktober brøt de tre sjømannsorganisasjonene forhandlingene med Norges Rederiforbund i forbindelse med mellomoppgjøret for sjøfolk ansatt på utenriksferjer, bøyelastere og supplyskip registrert i Norsk Ordinært Skipsregister.

Den påfølgende meklingen den 8. desember ga et resultat på en krone timen for medlemmene i Norsk Sjømannsforbund, mens både Sjøoffisersforbundet og Maskinistforbundet fikk på plass viktige prinsipper som de mente måtte på plass. Både Maskinistene og Sjøoffiserene godtok meklingsresultatet, mens Sjømannsforbundet sendte sitt ut på uravstemning uten anbefaling.

I går var resultatet fra uravstemningen klar. Hele åtte av ti mente at et generelt tillegg på en krone var for lite. Det betød streik fra midnatt mellom 1. og 2. januar for rundt 400 sjøfolk, deriblant de om bord på Color Line sine to SuperSpeed-ferjer som trafikkerer mellom Danmark og Larvik og Kristiansand.

Tidligere i dag tok Norges Rederiforbund kontakt med Sjømannsforbundet og de to partene ble i løpet av onsdagen enige om et generelt tillegg på to kroner timen til forbundets medlemmer. Det vil si en dobling av meklingsresultatet.

– Med bakgrunn i den økonomiske situasjonen og de foregående forhandlingsrunder, fant forhandlingsutvalget å akseptere et tilbud på to kroner timen, sier forbundsleder Jacqueline Smith.

Totalt var over 30 skip tatt ut i det første streikeuttaket fra Norsk Sjømannsforbund.

Annonse
Annonse