JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Godt forberedt på 2012

Finansminister Sigbjørn Johnsen har tre scenarier klare for 2012 og mener Norge er klare til å takle dem.

Finansministeren forteller til Dagens Næringsliv at han tror 2012 blir et spennende år og at usikkerhetene i den europeiske økonomien kan gi forskjellige scenarier.

– Usikkerheten i Europa vil kunne by på overraskelser, men jeg har tro på at en kanskje kan få en overraskelse i form av at det går bedre enn mange har fryktet, sier Sigbjørn Johnsen (Ap).

Likevel mener Johnsen at Norge er godt forberedt til å takle de eventuelle utforingene som kan komme. Det er spesielt eksportindustrien, at finansnæringen rammes av strengere kredittilførsel og fall i oljeprisen som kan påvirke norsk økonomi.

– Vi er godt forberedt ved at vi følger godt med og har tenkt ut ulike scenarier, sier han.

Johnsen ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke konkrete tiltak de vil iverksette ved de gitte scenariene.

– Dette er noe vi jobber med. Hvis vi skulle havne der at det er nødvendig å handle skal vi ha tiltakene klare, sier han. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse