JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Erna har ikke ringt

Mange ringte Hans Frode Asmyhr (FrP) tirsdag ettersom rykter gikk om at han skulle bli landbruksminister. Men Erna Solberg ringte ikke.

helge.birkelund@anb.no

Asmyhr benekter at han har fått noen telefon fra den kommende statsministeren.

– Det er ingen grunn til å tro at jeg skal bli landbruksminister, sier Hans frode Asmyhr til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Heller ikke avisen som startet spekulasjonen – Gudbrandsdølen Dagningen – har ringt ham.

– Les også: Følelsesladet dag

Onsdag blir regjeringen Erna Solberg utnevnt av Kongen og den avtroppende regjeringen. Klokka 10.15 får vi den offisielle lista over nye statsråder.

I avisene har det svømt over av spekulasjoner den siste uken. Hele regjeringen er plassert av ulike medium. Enkelte har vært plassert i opptil tre departementer i løpet av et par dager. Mye må opplagt begynne å falle på plass.

Ny landbruksminister blir Sylvi Listhaug, får ANB bekreftet tirsdag ettermiddag.

Da Hans Frode Asmyhr (FrP) tirsdag ble kastet fram som ny landbruksminister, begynte telefonen å kime hos juristen og bonden fra Sørum i Akershus.

Men Asmyhr benekter at han har fått noen telefon fra Erna Solberg.

– Jeg ønsker ingen spekulasjoner om dette. Jeg er helt uinteressant å snakke med, hevder Hans Frode Asmyhr, som har sittet på Stortinget for Fremskrittspartiet i Akershus de siste åtte årene.

Foran høstens valg takket han nei til gjenvalg.

– Jeg har lyst til å gjøre noe annet enn å drive med politikk, legger han til.

1. november starter han i ny jobb hos Burston-Marsteller.

Ikke enkelt

Tirsdag ettermiddag var første gang noen turde å spekulere i hvem som skal bli landbruksminister. Kilder i det politiske miljøet innrømmer at det ikke var enkelt å finne en aktuell kandidat i Fremskrittspartiet, som skal bekle dette departementet.

Av de som er lansert som nye statsråder av ulike medium, men ikke plassert, er Sylvi Listhaug, Torgeir Trældal og Lodve Solholm, i tillegg til nevnte Asmyhr. Tirsdag ettermiddag fikk ANB bekreftet at det blir nettopp Sylvi Listhaug som overtar etter Trygve Slagsvold Vedum (Sp) som landbruksminister.

Etter det ANB erfarer, er leder i Finnmark Frp, Pål Fredrik Mannsverk tiltenkt rollen som statssekretær i departementet, men også han benekter at han er spurt.

– Men jeg har hørt ryktene, sier han. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse