JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever hastemøte med Flåthen

LO Indre Hardanger mener LO-leder Roar Flåthen svikter LO-medlemmer når A-pressen legger ned trykkeriet i Odda.

erlend.angelo@lomedia.no

Den lokale LO-avdelinga ba LO sentralt om å stoppe nedleggelsen av trykkeriproduksjonen ved Hardanger Folkeblad før jul.

LO er som kjent hovedeier i A-pressen. Aviskonsernet har besluttet at trykkerivirksomheten skal flyttes til Stord, noe som medfører at åtte ansatte mister jobben.

9. januar er siste dag Hardanger Folkeblad og Kvinnheringen trykkes i Odda om nedleggelsen står ved lag.

Svært skuffet

LO i Indre Hardanger er svært skuffet over at Roar Flåthen og LO sentralt ikke er villige til å sette press for å beholde trykkeriet i Hardanger.

– Roar Flåthen skyver alt ansvar over på konsernledelsen i A-pressen, skriver avdelingsleder Terje Kollbotn i et brev til LO-sekretariatet.

Krever hastemøte

LO Indre Hardanger mener grådighetskulturen har vunnet frem i denne saken, og sier at dette er direkte slakt av solide arbeidsplasser i Odda.

– Dette er stikk i strid med LOs interesser, både lokalt og nasjonalt. Vi retter en siste appell til LO-ledelsen og deres representanter i A-pressens konsernstyre om å redde arbeidsplassene. LO har makt til å gripe inn! mener LO-avdelinga, som nå ber om et hastemøte med LO-ledelsen i Oslo førstkommende fredag for å finne en løsning i saken.

– Hvis vi ikke klarer å snu denne prosessen blir det en skamplett over LOs manglende evne og vilje til å stå oppreist for LO-organiserte, mener Kollbotn.

Annonse
Annonse