JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra to til ett spor for Monica

Monica Nkechi Okpe og LO har trukket avskjedssaken for Oslo tingrett. Arbeidsretten har avvist NHO/DHLs krav om stansing av Arbeidsrettssaken. Avskjedssaken starter i Arbeidsretten 6. februar, fem dager er avsatt til forhandlingene.

vegard.holm@lomedia.no

Det har over en tid foregått en juridisk tautrekning mellom partene som har resultert i at det kun blir én rettsbehandling av avskjeden til klubbleder Monica Nkechi Okpe på DHL Supply Chain.

SE samlesiden om saken til Monica Nkechi Okpe

Først avgjorde Arbeidsretten midt i desember å avvise begjæring fra NHO/DHL om å stanse saken for denne retten. Deretter trakk Okpe og LO saken som var reist for Oslo Tingrett.

I utgangspunktet ønsket LO å ha mulighet til å behandle saken i Arbeidsretten først, med etterfølgende behandling i Oslo tingrett. NHO ville i utgangspunktet kun ha saken inn for tingretten, og mener at saken ikke har noe å gjøre i Arbeidsretten. De to partenes jurister har i en tid jobbet for hvert sitt syn, og man står altså igjen med behandling av avskjedssaken kun i Arbeidsretten.

Les: To muligheter mot avskjeden

LOs advokat Einar Stueland begrunner avgjørelsen om å trekke saken for tingretten med at det har vært avgjørende viktig å få en dom fra Arbeidsretten først. Og når ikke tingretten ville flytte saken til etter Arbeidsrettsbehandlingen valgte altså Okpe og LO å trekke saken for denne rettsinstansen.

NHO/DHL mener det i et rettssikkerhetsperspektiv vil være uforsvarlig å behandle saken i Arbeidsretten, det kan rokke ved tilliten til rettssystemet. NHO/DHL ville stanse behandlingen i Arbeidsretten.

Arbeidsretten avviser kravet om stansing blant annet ved å gjøre det klart at tvisten for Arbeidsretten gjelder Hovedavtalens (HA) bestemmelser; om avskjeden er i strid med denne avtalens § 6-11. Det er også fremmet et tariffrettslig erstatningskrav etter arbeidstvistlovens §§ 4 og 5.

Arbeidsretten starter forhandlingene om avskjeden av Monica Nkechi Okpe 6. februar. Det er avsatt fem dager til forhandlingene. Dommen i Arbeidsretten er endelig, den kan ikke ankes.

Annonse
Annonse