JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åpnet Sametinget

Hans majestet Kongen erklærte tirsdag det 7. sameting for åpnet.

[FINNMARK DAGBLAD] Også kronprins Håkon var med og satt side ved side med sin far i plenumssalen på Sametinget tirsdag.

Under den høytidelige åpningen av sametinget ble det holdt taler.

Stortingspresidenten sa at den samiske kulturen er ikke et museum, men klar for å utvikles ennå videre.

Hilsningstale til Sametinget

Av: Stortingspresident, Olemic Thommessen (H).

Deres majestet, Deres kongelige høyhet, kjære plenumsleder, Sametingets president, rådsmedlemmer, Sametingets representanter!

Sametinget er et talerør for hele det samiske samfunnet, og den viktigste arena for samepolitisk debatt. Gjennom arbeidet dere utfører, skapes større forståelse, kunnskap og interesse for samene som urfolk og for samisk kultur og språk.

I dag er Sametinget en del av kjernen i det norske demokratiet. Slik har det dessverre ikke alltid vært. Den tette og gode kontakten vi i dag har mellom samenes folkevalgte organ og Stortinget, er grunnleggende. Den er viktig for Stortinget, den er viktig for Sametinget og den viser kvaliteter ved vårt demokrati vi har grunn til å være stolte av.

Les hele talen til Thommessen på fd.no!

(ANB)

Annonse
Annonse