JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lar ikke Spekter bestemme

Lønnsoppgjøret bør ikke overstige den forventede prisstigningen, sier Spekter-direktør Lars Haukaas. Det er ikke Haukaas alene som definerer hva som er et ansvarlig lønnsoppgjør, repliserer LO Stat-leder Tone Rønoldtangen.

morten.hansen@lomedia.no

I går fastslo administrerende direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter, Lars Haukaas, at årets lønnsoppgjør ikke bør overstige den forventede prisstigningen for 2012.

Det er en analyse som ikke umiddelbart blir delt av leder for Spekters motpart i forhandlingene – LO Stat.

Tone Rønoldtangen, leder i LO Stat, lover at hovedsammenslutningen skal forhandle fram et ansvarlig lønnsoppgjør, som tar hensyn til den økonomiske situasjonen i Europa og Norge. Men hun slår fast:

– Det er ikke Haukaas som definerer hva som er et ansvarlig oppgjør.

Rønoldtangen poengterer at det er industrien som først kjenner følgene av den økonomiske krisen i Europa, og at det vil bli tatt hensyn til under lønnsoppgjøret.

– Vi står bak at frontfaget skal følges. Hvis frontafaget – lønnsoppgjøret i industrien – blir lavt på grunn av den økonomiske situasjonen, så er det noe som påvirker våre lønnsoppgjør. Men det får vi svar på når forhandlingene starter. Å gå ut nå å si at det ikke blir noen kjøpekraftsutvikling er alt for tidlig, sier Rønoldtangen.

Annonse

Flere saker

Annonse