JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyretopp vil kutte sykelønna

Stikk i strid med Høyres løfter fra valgkampen vil lederen av Oslo Høyre kutte sykelønna med 20 prosent.

Michael Tetzschner, som også representerer Høyre på Stortinget, viser til at statens utgifter til sykelønn vokste med ti prosent i fjor, til 37 milliarder kroner.

Han mener sykelønnsordningen stenger for andre velferdstiltak, og han tror nøkkelen til å få ned sykefraværet er å gjøre det mer lønnsomt for folk å jobbe.

– Sykelønnen bør ligge under den ordinære lønnen man mottar. Hvis vi fortsetter med en økning i uttak av sykelønn på 10-11 prosent i året, er det bare et tidsspørsmål før vi har brukt opp pengene, sier han til Dagens Næringsliv.

Tetzschner får imidlertid ikke støtte fra Høyre-leder Erna Solberg:

– Høyre har gått til valg på at vi ikke skal kutte i sykelønnsordningen i denne fireårsperioden, og vi kommer ikke til å gjøre det, sier Solberg.

Annonse
Annonse