JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tjente 90.000 på arbeidsrettsdom

I november i fjor fastslo Arbeidsretten at arbeidsgiverne ikke ensidig kan fastsette hvor lang tid et avisbud bruker på ruta si. For et bud, ansatt i Edda Distribusjon, ble resultatet 90.000 kroner i etterbetaling.

vegard.holm@lomedia.no

Leder Ole Einar Adamsrød i Transportarbeiderforeningen Vestfold-Telemark forteller at de nå har løst en langvarig konflikt i Edda Distribusjon.

– Et av våre medlemmer i Edda distribusjon har hatt en langvarig uenighet med sin arbeidsgiver om oppmåling av avisruta. I mer enn to år har det vært strid om hvor lang tid avisruta har tatt, men på nyåret tok arbeidsgiveren kontakt og ville få lagt denne striden lagt død, forteller Adamsrød.

Saken lå på vent i forliksrådet, men Arbeidsrettsdommen førte til at saken nå er løst, mener foreningslederen.

Les også: Arbeidsgiverne mister styringsretten

God avtale

Bedriften og avisbudet er gjennom forhandlinger blitt enig om ombæringstiden. I tillegg er det utbetalt en etterbetaling på 90 000 kroner.

– Vi ble enige med bedriften i løpet av to-tre timer om både erstatning og rutetida. Det er en god avtale som både medlemmet og vi er fornøyd med. Det er godt og endelig å være ferdig med en sak som har vart så lenge, ikke minst for avisbudet, sier Adamsrød.

Dermed har én av de 16 saken som Transportarbeiderforbundet vil reise for rettsvesenet funnet sin løsning. 14 saker i Adressa Distribusjon står på vent, i tillegg til én i Lillehammer Distribusjon.

Vi har ikke lyktes med å komme i kontakt med noen fra ledelsen i Edda Distribusjon.

LES OGSÅ: Arbeidsgiverlogikk tapte for vettet (kommentar)

Annonse
Annonse