JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Nødvendig å selge TV2

Salget av A-pressens aksjer i TV2 er en god løsning for TV-selskapet – og helt nødvendig for å finansiere A-pressens oppkjøp av Edda Media, mener LO.

Senest i går hevdet både Eva Grønseth, som representerer de ansatte i A-pressens styre, og HK-leder Sture Arntzen at det ikke var nødvendig å selge TV2-aksjene for å finansiere kjøpet av Edda Media.

– Det siste som er lagt fram for LO-sekretariatet, er at finansieringen av kjøpet av Edda var i orden uten salg av TV 2, hevdet Arntzen i går kveld.

Nødvendig å selge

I en pressemelding nå i morges gir LO-leder Roar Flåthen uttrykk for en helt annen oppfatning:

– Det har hele tiden vært på det rene at det er nødvendig for A-pressen å selge sin aksjepost i TV2 for å finansiere kjøpet av Edda. Telenor som medeier i A-pressen gjorde det allerede i 2007 klart at det var uaktuelt å tilføre ny egenkapital til A-pressen for å finansiere et eventuelt kjøp av Edda Media, skriver LO-lederen.

Flåthen skriver videre at det ikke har vært noe poeng for LO at A-pressen skulle selge seg ut av TV2, men at det var en nødvendig konsekvens av satsingen på lokalavismarkedet.

– Som eiere har vi, etter enstemmig anbefaling fra A-pressens styre, stilt oss bak et strategisk valg om å satse sterkere på avismarkedet gjennom kjøp av Edda Media.

Les hele pressemeldingen fra LO-lederen

Ikke mot utenlandske eiere

Flåthen understreker også at LO aldri har vært imot utenlandske eiere.

– Det vi har vært opptatt av, er et eierskap som utvikler virksomhet og arbeidsplasser i Norge. Det føler vi oss trygg på at Egmont, som en ansvarlig og profesjonell medieeier, vil gjøre, sier Flåthen.

LO-lederen skriver at han føler seg trygg på at den løsningen som nå er valgt vil trygge TV2s virksomhet og sikre arbeidsplassene.

Annonse

Flere saker

Annonse