JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Misliker kritikk av Nav-ansatte

- Jeg har mange ganger blitt forbanna på debatter om Nav som gir de ansatte skylda for det som ikke fungerer, sier Roar Flåthen.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

På LOs Nav-konferanse på Sørmarka tirsdag, tok LO-leder Roar Flåthen de Nav-ansatte i forsvar.

- Jeg må si at jeg mange ganger har vært forbanna på negative debatter om Nav, om kontorer som ikke fungerer. Du får inntrykk av at det er de Nav-ansatte som har skylda. Min oppfatning er at det ikke er akseptabelt, sier Flåthen.

Hans klare inntrykk er at de Nav-ansatte generelt gjør en kjempejobb.

- De står på og har ikke andre målsetninger enn å få dette til å fungere, slik at brukerne føler seg velkommen og får den hjelpa de skal ha, fastslår han.

Flåthen mener også det er svært beklagelig å høre om vold mot Nav-ansatte og i andre offentlige institusjoner.

- Det er gledelig at regjeringen har tatt tak i dette og bidratt til å gjøre noe med det, sier han.

Flåthen har sympati med de Nav-ansattes frustrasjoner mot en reform som har vært stor og vanskelig.

- Når jeg snakker med ansatte, har det vært mye frustrasjon og fortvilelse, også blant brukerne. Men jeg mener å kunne konstatere at det går bedre og bedre. Det er en stor omstilling og mange utfordringer, men vi har også noen eiere av systemet som virkelig gjør det samme til oss og gjør det de kan, sier han.

Flåthen mener også at innføringa av nye IT-systemer i Nav må følges nøye opp av Arbeidsdepartementet, og minner om at de som bruker systemene må tas med på råd.

- Regjeringa kan ikke ta lettvint på dette, og må bevilge de pengene som trengs for å gi NAV et godt verktøy. Et sånt prosjekt er avhengig av å være medarbeiderpåvirka, oppsummerer han.

På Nav-konferansen skal veien videre diskuteres, og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm benyttet anledningen til å takke de ansatte.

- Jeg vil takke dere ansatte for å stå med rak rygg når medier, politikere, brukere og Riksrevisjonen har kritisert Nav. Dere lønnes nå med at det går bedre, sier hun.

Annonse
Annonse