JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tilpasser seg arbeidsmarkedet

Nye tall viser at 61 prosent av arbeidssøkere som i mai 2009 sluttet å registrere seg hos Nav, var kommet i arbeid i november 2009.

Statistikken som viser hvordan brukere av Nav tilpasser seg arbeidsmarkedet, bekrefter den positive utviklingen om at stadig flere arbeidssøkere kommer i arbeid etter at registreringen opphørte. En høyere andel av dem som sluttet å motta en ytelse og/eller tjeneste knyttet til det å søke arbeid våren i fjor, er registrert med et arbeidsforhold seks måneder senere enn hva som var tilfellet i 2008.

Høyere kompetanse

- Denne statistikken sier ikke noe om hvor lenge de har vært registrert som ledige, forteller Magne Bråthen i NAV. Den forteller at andelen av arbeidssøkere er høyere i år enn tilsvarende i fjior. Nav mener at dette skyldes blant annet at situasjonen på arbeidsmarkedet i siste halvdel av i fjor var preget av høyere etterspørsel etter arbeidskraft. I tillegg har sammensetningen av gruppen arbeidssøkere endret seg. Som et resultat av økningen i ledigheten de siste 18 månedene, består gruppen arbeidsledige nå av personer med høyere kompetanse enn hva tilfellet var før nedgangen begynte.

102 uker med dagpenger

Om de tidligere arbeidsledige som nå er i arbeid fikk hjelp av Nav, kan man ikke lese ut av statistikken om overgangen til arbeid. De fleste arbeidssøkende vil imidlertid få en oppfølging av Nav.. Selv om dagpenger under arbeidsløshet opphører etter 102 uker, altså nesten to år, kan de fortsatt stå registrert som ledige.

Forutsetningen for dagpenger i 102 uker er at den arbeidssøkende har hatt en arbeidsinntekt på minst 145 762 kroner eller to ganger folketrygdens grunnbeløp.

Annonse
Annonse