JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rekordstort medlemstall i AUF

Arbeiderpartiets politiske ungdomsorganisasjon AUF registrerte i fjor sitt høyeste medlemstall på flere år.

I 2011 var 13.800 registrert som medlemmer i organisasjonen, mot 9.600 året før, ifølge en pressemelding fra AUF. Dermed har det vært en økning på rundt 4.200 medlemmer sammenlignet med 2010. I 2003 hadde organisasjonen om lag 6.500 medlemmer og har dermed mer enn doblet seg på åtte år.

– Dette viser at norsk ungdom har tatt ansvaret og sørget for mer demokrati i praksis, sier AUF-leder Eskil Pedersen pressemeldingen fra ungdomspartiet.

Ungdomsorganisasjonen regner bare de som har betalt medlemsavgift i løpet av 2011, som medlemmer.

– Les også: Til frontalangrep på AUF-Eskil

– Vi kommer spesielt til å kreve klimahandling fra vår egen regjering og en mer human asylpolitikk. Økt medlemstall gjør også at vi kan ta kampen mot rasisme og for et mangfoldig samfunn med forsterket kraft, sier Pedersen.

Samtidig gleder AUF seg over en tverrpolitisk økning i ungdomsengasjementet.

– Selv om vi er konkurrenter, så er vi også glad for at de andre ungdomspartiene opplever en økning i sine medlemstall. Dette bekrefter enda en gang at det politiske Norge ikke lar seg true til taushet av vold og terror, men at ungdom står opp for demokrati og et åpent Norge, sier Eskil Pedersen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse