JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streiken trappes opp

Streiken blant sykepleiere i private institusjoner trappes kraftig opp torsdag.

Det er ingen kontakt mellom Norsk Sykepleierforbund og arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service.

– Nei, det ser veldig fastlåst ut. Vi har verken hatt kontakt med NHO eller Riksmeglingsmannen siden streiken startet. Fra torsdag dobler vi streikeuttaket, og dermed er 100 av 300 sykepleiere med NHO som arbeidsgiver ute i konflikt, sier forbundsleder Lisbeth Normann til NTB.

Hun legger til at det ikke blir aktuelt å lamme helt noen av de syke- og aldershjemmene som er berørt.

– Men det blir mindre tid til alt det sykepleierne gjør, som omsorg, pleie, aktivering, medisinering og veiledning. Vi er klar over at de berørte er syke og svake, og gjør ikke noe som truer liv og helse, sier Normann.

Norsk Sykepleierforbund krever at denne gruppen medlemmer får en tariffavtale på linje med sykepleiere i offentlig og annen privat sektor.

– Det er alt vi ber om. Det skulle bare mangle at ikke disse medlemmene får en tariffavtale. At ikke NHO går med på dette, er uforståelig, sier forbundslederen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse