JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppreisning for Kirketeig?

Jarle Kirketeig, organisasjonsarbeideren som ble oppsagt av Sogn og Fjordane Fagforening i høst, krever 300.000 i erstatning og jobben tilbake.

randi@lomedia.no

Jarle Kirketeig gikk til søksmål mot fagforeningen før jul. Han hevder at oppsigelsen er ugyldig, og krever oppreisning og erstatning på 300.000 kroner.

16. januar er fristen for tilsvar fra hans motpart, Fellesforbundet Avdeling 19, med Magne Ulvatn i spissen. Trolig blir det rettssak utpå vårparten. Kirketeig sier til Magasinet at han ser fram til å få en avgjørelse i saken.

Langvarig trakassering

Som Magasinet har skrevet tidligere, hadde organisasjonsarbeideren i lang tid følt seg trakassert og dårlig behandlet av fagforeningsleder Magne Ulvatn. Etter at han gikk ut i NRK og fortalte om det, ble han oppsagt.

Flere tidligere ansatte i fagforeningskontoret i Førde har stått fram og fortalt om liknende erfaringer med arbeidsgiveren.

Forhandlinger har vært prøvd, men partene sto så langt fra hverandre at det ikke nyttet å gå videre.

– God sak

Kirketeigs advokat, Thomas Jarning, mener han har en god sak.

– Det sentrale er at Kirketeig har vært utsatt for langvarig trakassering og at han er blitt alvorlig syk som følge av det, og blir møtt med oppsigelse, sa Jarning til NRK rett etter at stevningen var levert.

Ifølge NRK avviser Iuliana Patru Pedersen, som er juridisk rådgiver i Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening, at saken dreier seg om trakassering. Hun sier den handler om manglende vilje til samarbeid på arbeidsplassen.

Annonse

Flere saker

Annonse