JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Konflikt om PDA-overvåking

Mandag leverte heismontørene i Reber Schindler Heis inn sine PDAer. De vil ha slutt på overvåkingen.

torgny.hasaas@lomedia.no

PDA er en liten datamaskin som gir bedriften mulighet til å følge servicemontørenes arbeidsdag svært tett. Ved begynnelse av en jobb må en registrere at arbeidet er påbegynt, og når arbeidet er avsluttet skal dette logges.

I 2006 inngikk bedriften og klubben en avtale på 13 punkter om bruk av dette verktøyet.

– Bedriften har bare klart å oppfylle tre til fire punkter i denne avtalen. De har brutt den kontinuerlig, sier klubbleder Tor Moen til LO-Aktuelt.

– Nå er det «game over».

Fra bedriftens side sies det at PDAen, som i Reber Schindler systemet kalles Field Link, skal være et verktøy som skal lette skriving av fakturaer og timelister. Moen mener at dette ikke er korrekt. Moen er også konserntillitsvalgt og har i møte med konsernledelsen fått vite at kontroll av montøren er et viktig motiv for å innføre systemet.

Field Link er ikke knyttet opp til et navigasjonssystem, GPS, men Moen frykter at dette vil bli det neste. Men siden det er en klokke i PDA vil alle registreringer bli gjort i sann tid, og det vil ikke være mulig å endre på dem i ettertid.

En viktig grunn til at heismontørene i Reber Schindler er svært uvillige til PDA-bruken er en oppsigelsessak fra Reber Schindler i Sverige. Hovedtillitsvalgt i konsernet, Olli Koivunen, ble sagt opp på bakgrunn av bruk av PDA.

Annonse
Annonse