JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ordkrig før høringsfrist om AML

LO varsler bråk, mens stemningen er god i NHO, rett før høringsfristen for den blåblå arbeidslivsreformen.

Før sommeren satte arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) sinnene i kok i fagbevegelsen da han lanserte en rekke forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. 25. september går høringsfristen ut for forslaget om generell adgang til midlertidige ansettelser. To uker senere er høringsfristen for de øvrige forslagene.

Opptatt av AML? Diskutér på Facebook!

Tirsdag går en rekke fagforeninger i Oslo og Trondheim, med LO i spissen, til politisk streik mot regjeringens lovforslag. Og det er ikke sikkert det stopper med denne aksjonen.

Les mer om bakgrunnen og plattformen for den politiske streiken

– I første omgang skal vi gjøre ferdig høringsuttalelsene våre. Så får vi se hva regjeringen gjør. Dersom den ikke kommer oss i møte, vil vi reagere på egnet vis , sa LO-nestleder Tor Arne Solbakken til NTB fredag.

– LO mener at totaliteten i alle forslagene fra Eriksson forrykker balansen i trepartssamarbeidet på en uheldig måte, er du uenig i det?

– Ja, jeg er veldig uenig i at det er uheldig. Jeg er enig i at enkelte av forslagene gir noe større handlingsfrihet til arbeidsgiverne. I den forstand er det en viss maktforskyvning. Men husk at vi kommer fra åtte år der fagbevegelsen har diktert betingelsene i arbeidslivspolitikken. Så i den grad noe forskyves, så er det litt mer mot et midtpunkt.

– En lenge etterlengtet revansj, altså?

– Nei, det er ikke i nærheten av noen revansj. Jeg mener at det i mange år har blitt gitt mer fordeler til den ene parten i norsk arbeidsliv. Det har vært få tiltak som har gått i arbeidsgivers favør. Noe av det som har skjedd har vært riktig, fordi vi lever i et velstandssamfunn som har hatt råd til det. Men vi må passe på at det er noenlunde attraktivt å være arbeidsgiver og ta kommersiell risiko. Hvis det blir for krevende og mistenkeliggjort, så risikerer vi å miste arbeidsplasser, avrunder NHO-sjefen. (ANB)

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse