JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stoltenberg har full tillit til Giske

Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke kommentere striden mellom Telenor og Trond Giske i TV 2-saken og sier han har full tillit til næringsministeren.

– Næringsministeren skal holde en redegjørelse om denne saken i Stortinget. Det tjener ikke saken at jeg nå kommenterer eller karakteriserer dette, sa Stoltenberg til norsk presse i København fredag ettermiddag.

– Spør Norvik

Han avviste konsekvent å svare på hva han mener om Giskes opptreden i saken, men bekreftet på spørsmål at næringsministeren har statsministerens tillit.

Han ville heller ikke svare på hva han mente om at Telenors styreleder Harald Norvik tidligere fredag gikk ut og sa at han var blitt utsatt for et utilbørlig press av Giske i saken om salget av A-pressens TV 2-aksjer til danske Egmont.

– Det må Norvik svare på, sa Stoltenberg til NTB.

Ikke innblanding

Statsministeren understreket at regjeringen aldri har behandlet TV 2-saken og aldri heller har blandet seg inn i den.

– Det var opp til selskapene å avgjøre salget av aksjene, hvilket de også gjorde, sa Stoltenberg, som understreket at regjeringens eierskapspolitikk ligger fast.

– Jeg registrerer også at Telenor og Næringsdepartementet har understreket at de er enige om hvordan samarbeidet skal videreføres, sa Stoltenberg før han hastet til Kastrup og et ventende fly til Oslo. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse