JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kårer landets beste sted

Nå skal staten kåre landets mest attraktive sted. Svaret får vi i juni, og vinneren får en sjekk på 250.000 kroner.

kjell.werner@anb.no

– Mange jobber for å gjøre stedet de bor på mer attraktivt, enten gjennom estetisk opprusting eller andre tiltak. Med prisen ønsker vi å hedre en aktør som gjennom dette arbeidet har skapt stolthet og trivsel blant innbyggerne, og gjerne økt følelsen av å høre til der, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Jeg håper prisen løfter fram eksempel og arbeidsmåter til inspirasjon for folk i hele landet, seier ministeren.

– Les også: Norges vakreste hjem

Statens pris for attraktivt sted skal deles ut for første gang i år. Prisen skal deles ut til en kommune eller andre aktører som gjennom å involvere offentlige, frivillige og private krefter har bidratt til å øke et steds attraktivitet og folks opplevelse av trivsel, tilhørighet og stolthet.

Juryleder Erling Dokk Holm forteller at juryen kommer til å se på et bredt spekter av kriterier når vinneren skal kåres.

– Denne prisen skal løfte fram steder som gjennom målrettet arbeid og gode tiltak har klart å utvikle seg til å bli mer attraktive. Resultatet blir som regel best når dette skjer i et samspill mellom kommunen, bedrifter og lokale ildsjeler. Det er denne typen stedsutvikling vi er spesielt på jakt etter, forteller Erling Dokk Holm.

– Les også: Kårer vakreste tettsted

Prisen kan gå både til små og store steder, og skal vurdere den totale forbedringen for innbyggere, næringsliv og besøkende.

– De beste lykkes med å beholde stedets egenart, samtidig som de fornyer og forskjønner stedet. Vi tror det er det beste utgangspunktet for å skape attraktive steder, sier jurylederen.

Det er åpent for alle å komme med forslag til kandidater fram til 12. februar. Prisutdelingen skjer i juni. (ANB)

Forslag kan sendes til post@kdu.no

Annonse
Annonse