JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever 15 % lønnsnedslag

– Vi har fått pistolen mot tinningen og beskjed om at det ikke er noe å forhandle om, sier tillitsvalgt Jan Filtenborg hos den danske lettbetingprodusenten Expan.

Bedriften, som er en av Danmarks største leverandører av lettbetongelementer, har sagt opp den lokale avtalene og krever lønnsnedslag for både de ansatte på fabrikken og for montørene ute i felten.

- Vi føler at bedriften forsøker å utnytte den økonomiske krisa til å bombe oss atskillige år tilbake i tid, sier tillitsvalgt Jan Filtenborg ved Expan-fabrikken i Linå til nyhetsbrevet til Faglig FællesForbund (3F) .

Ifølge nyhetsbrevet har de ansatte tilbudt seg å senke timelønna fra 180 til 175 kroner, men det er ikke nok for bedriften. Den krever at lønningene skal ned med omkring 25 kroner timen.

Annonse
Annonse