JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får ingen unnskyldning

LOs nestleder Tor-Arne Solbakken krever i et særdeles knapt leserinnlegg i Dagens Næringsliv i dag Abelia på banen for å klargjøre arbeidsgiverforeningens rolle i forhold til LO.

torgny.hasaas@lomedia.no

Det som har fått nestlederen på banen er blant annet ingressen i et innlegg politisk rådgiver i Abelia, Tarje Bjørgum, skrev torsdag 4. februar: «Brutalisering av arbeidslivet er LOs kampsak. I deler av offentlig sektor har organisasjonen lykkes med nettopp det – en brutalisering der skapende mennesker knebles»

Når Solbakken svarer går han ikke inn på innholdet i innlegget, men bare krever svar om dette er organisasjonens holdning.

– Bjørgum er helt på bærtur, og det er ganske interessant om dette er Abelias holdning til oss, sier Solbakken til LO-Aktuelt. Abelia er landsforeningen i NHO for kunnskaps- og teknologibedrifter.

– Her står det at LO har lykkes med å brutalisere arbeidslivet. Det finnes arbeidsgivere som mener det, men det er sjelden en hører det så bombastisk uttalt, sier Solbakken som føyer til at innlegget fra Abelia-mannen var lite kunnskapsbasert.

Direktør i Abelia, Paul Chaffey, bekrefter at han har lest svaret fra Solbakken.

– Er du enig i det Bjørgum skriver?

– Ja, vi er vel enige om dette.

– Men, Bjørgum skriver at LO aktivt har lykke med å brutalisere arbeidslivet. Støtter du en slik påstand?

– Det er vel ikke det som er poenget. Poenget er at arbeidslivet ikke er brutalisert, og jeg oppfatter at LO og vi ofte er på samme lag, svarer Chaffey.

Han mener at Bjørgums poeng er at fagbevegelsen ofte påstår at arbeidslivet er brutalisert og det er ikke Abelia enig med LO i.

– Vi ønsker ikke å svartmale, avslutter Abelia-sjefen.

Annonse
Annonse