JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtte fra ITF

Den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen støtter den politiske streiken mot vikarbyrådirektivet i dag.

vegard.holm@lomedia.no

Også utenfor landets grenser blir den politiske streiken mot vikarbyrådirektivet i dag lagt merke til, og støttes.

David Cockroft, generalsekretær i Den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen (ITF), sendte i går ut en pressemelding som uttrykte støtte til norsk fagbevegelse. Norge har en av de beste lovgivningene på innleid arbeidskraft og midlertidige ansettelser, mener Cockroft.

- Og det må forsvares. Direktivet kan svekke rettighetene som arbeiderne har i dag, og øke risikoen for å gjøre den middelmådig. Da kan slusene åpnes og fast ansatte kan bli erstattet med innleide arbeidere, sier David Cockroft.

Lik behandling og lik lønn for likt arbeid, er viktige prinsipper å forsvare, heter det i pressemeldingen.

Også styreleder i ITF, Paddy Crumlin fra Australia, gir sin uforbeholdne støtte

- I Norge tar fagforeninger og arbeidstakere opp kampen for å forsvare en lovgivning som gjør jobben den er ment til å gjøre, og som bør være gjeldende for arbeidstakere, ikke bare i Europa, men over hele verden.

- EU sier de vil sikre lik behandling og lik lønn for likt arbeid. Denne politiske streiken er en betimelig påminnelse om at det er behov for å opprettholde disse prinsippene i Norge og andre steder, sier ITF-leder Paddy Crumlin.

Annonse
Annonse