JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen enighet om arbeidstid

Forhandlingene om en ny avtale om lærernes arbeidstid har brutt sammen.

Spørsmålet melder seg på nytt med full styrke under vårens lønnsoppgjør.

– Vi kunne ikke fire på kravet om å gi kontaktlærerne bedre rammevilkår til å gjøre en god jobb, fastslår Utdanningsforbundets leder Mimi Bjerkestrand.

Hun beklager at forhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen KS brøt sammen onsdag ettermiddag.

– At vi ikke har kommet fram til en løsning er svært alvorlig, fordi lærernes arbeidssituasjon i dag er uholdbar. De trenger mer tid til kjerneoppgavene, og det haster, sier Bjerkestrand.

Utdanningsforbundet krever blant annet redusert undervisningstid for kontaktlærere. I dag har lærere som tidligere ble kalt klasseforstandere, én time undervisningsfri i uka for å utføre andre oppgaver som jobben krever.

Den gamle arbeidstidsavtalen utløp ved årsskiftet, men gjelder inntil en ny er på plass. Det vil tidligst skje i forbindelse med tariffoppgjøret senere i år.

– Vi var innstilt på å strekke oss langt for å finne en løsning, men må bare konstatere at avstanden var for stor. Partene er enige om mange tiltak, men konkrete endringer i lærernes arbeidstidsavtale viste det seg vanskelig å bli enige om, sier forhandlingsdirektør Hege Mygland i KS.

Forhandlingene mellom Oslo kommune og Utdanningsforbundet fortsetter i det som er et eget tariffområde. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse