JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Reagerer på vektnekt

Fylkesmannen i Rogaland beklager overfor Industri Energi at forbundet ikke har blitt forespurt i vektnekt-saken.

Fylkesmannens kontor i Rogaland beklager i et skriv til Industri Energi at det ikke har vært involvering av partene i petroleumsvirksomheten i forbindelse med saken om overvekt offshore, melder forbundets nettside.

Fylkesmannen har tidligere bestemt at ansatte måtte veie under 120 kilo eller ha et livmål på under 115 centimeter for å beholde helsesertifikatet offshore.

Overraskende yrkesforbud – De nye reglene er i realiteten et overraskende yrkesforbud offshore for veldig mange, sier Einar Ellingsen, forbundssekretær i Industri Energi sin HMS-avdeling. Han reagerte sterkt på at partene som representerte oljearbeiderne ikke var forespurt om vedtaket.

Fylkesmannen i Rogaland har tatt et skritt tilbake og bedt Petroleumstilsynet om at det blir avholdt et ekstraordinært møte i Regelverksforum for å redegjøre for saken ut fra deres ståsted, og drøfte videre håndtering av denne saken.

Ellingsen er oppgitt over at tolkningen av helsesertifikatforskriften som stenger friske arbeidstakere fra sokkelen fremdeles ligger ute på nettsiden til Fylkesmannens kontor.

– Dette er uakseptabelt fra Industri Energi sin side. I et nytt skriv til fylkesmannen datert i dag, 22. februar krever Industri Energi at skrivet skal trekkes tilbake, slik at selve forskriften blir utgangspunktet i den videre prosessen, sier Ellingsen på Industri Energis sider.

Annonse
Annonse