JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enstemmig innstilt

En enstemmig valgkomite innstiller på at Gerd Kristiansen velges som ny LO-leder. Selve valget skjer når kongressen samles igjen etter lunsjpausen, klokka 15.

einar.fjellvik@lomedia.no

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Som ventet innstiller valgkomiteen på at Kristiansens rival i kampen om å bli ny LO-leder, Tor-Arne Solbakken, velges som 1. nestleder.

Som 2. nestleder foreslår valgkomiteen Fellesforbundets Hans Christian Gabrielsen.

Videre foreslår valgkomiteen at Peggy Hesse Følsvik fra Handel og Kontor får vervet som LOs 1. sekretær.

Følg valget direkte på nett-TV fra kl 15

NTL-Leirvaag: Tor-Arne valgte det som var best for LO

NTL-leder John Leirvaag – som også satt i LO-kongressens valgkomite - hadde Tor-Arne Solbakken som forbundets kandidat til ledervervet. Det gikk ikke.

– Har det vært vanskelig arbeid for valgkomiteen?

– Alltid lange prosesser og vriene valg som skal tas, sier han.

– NTL hadde jo sin kandidat. Var det lite støtte å få?

– Nei, jeg vil ikke si det. Men det er sånn at Fagforbundet kjørte en kandidat, og en situasjon hvor vi skulle havne uten Fagforbundet i den øverste ledelsen ville være helt umulig. Og da valgte Tor-Arne å se hva som var best for LO til slutt, og tok den avgjørelsen. Det var voksent gjort, syns jeg.

– Hva syns du om denne måten å gjøre det på?

– Det er alltid prosesser som går. At man som største forbund ønsker å sette preg på hvordan ledelsen skal se ut, er ikke uvanlig det. Det er sånn valg er. Så får nå kongressen gjøre sitt valg, nå har vi i valgkomiteen gjort vår jobb i forhold til å få en helhetlig innstilling som er det beste for hele LO, sier John Leirvaag.

Høyskolegruppene vant fram

Som nye LO-sekretærer foreslår valgkomiteen Terje O. Olsson fra EL & IT Forbundet, Trude Tinnlund fra Fellesforbundet, Are Tomasgard fra Industri Energi og Renée Rasmussen fra Musikernes fellesorganisasjon.

Dermed nådde høyskolegruppene fram med å få en av sine inn i LO-ledelsen. MFO-leder Renée Rasmussen var en av i alt tre kandidater som var lansert. Nå tyder alt på at den 45 år gamle tidligere marinemusikeren kan pakke ned oboen og flytte fra MFO-kontoret i Møllergata 10 og over til Folkets Hus på den andre siden av Youngstorget.

Også Industri Energi lyktes til slutt med å få en av sine inn i den nye LO-ledelsen. Forbundet gikk opprinnelig inn for Frode Alfheim som ny nestleder i LO. Det framstøtet lyktes ikke, og Alfheim sa tidlig i fra at han kun var interessert i en nestlederpost. I aller siste runde har forbundet greid å spille inn Are Tomasgard som ny LO-sekretær.

Større ledergruppe

Blir den enstemmige innstillingen fra valgkomiteen vedtatt, betyr det at LO-ledelsen utvides med en person, fra sju til åtte personer.

Leder, Gerd Kristiansen, Fagforbundet

1. nestleder, Tor-Arne Solbakken, NTL

2. nestleder, Hans-Christian Gabrielsen, Fellesforbundet

1. sekretær, Peggy Hessen Følsvik, HK

Sekretærer og varamedlemmer til sekretariatet:

Terje Olav Olsson, EL & IT Forbundet

Trude Tinnlund, Fellesforbundet

Are Tomasgard, Industri Energi

Renée Rasmussen, Musikernes fellesorganisasjon

Annonse
Annonse

Leder, Gerd Kristiansen, Fagforbundet

1. nestleder, Tor-Arne Solbakken, NTL

2. nestleder, Hans-Christian Gabrielsen, Fellesforbundet

1. sekretær, Peggy Hessen Følsvik, HK

Sekretærer og varamedlemmer til sekretariatet:

Terje Olav Olsson, EL & IT Forbundet

Trude Tinnlund, Fellesforbundet

Are Tomasgard, Industri Energi

Renée Rasmussen, Musikernes fellesorganisasjon