JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Delt om tidlig ultralyd

Partilederkandidat i SV, Heikki Holmås, sier nei til ultralyd i tolvte uke for alle gravide.

I forrige uke gikk tre stortingsrepresentanter i SV ut og sa ja til til tidlig ultralyd. Bård Vegar Solhjell, Gina Barstad og Geir-Ketil Hansen tok til orde for ultralyd i uke 11– 13 for de gravide som ber om det. Med andre ord ikke en rutineinnkallelse, men et tilbud.

Dette er Heikki Holmås, som representerer SV i Oslo, kritisk til, skriver Vårt Land.

– Jeg er for å beholde dagens ordning. Den er godt medisinsk forankret, sier Holmås.

– LES OGSÅ: Avgjør trolig ultralydsaken

Landsstyret i SV har siste ord i saken. Nå håper Holmås at hans syn vinner fram. Regjeringen er foreløpig splittet. Ap er for, Sp er mot og SVs parlamentariske leder, Bård Vegar Solhjell, har lansert et kompromissforslag.

– Jeg lener meg til de argumentene som sier at det er få medisinske gevinster ved å utvide tilbudet til alle, sier Holmås.

Han er også bekymret for de signalene det sender ved å bruke penger på noe som i stor grad kun avdekker Downs syndrom.

– Det er ikke noe vi bør bruke penger på. Vi bør heller bruke ressurser på sikre gode tilbud for familier som har barn med Downs syndrom. Tillegg til andre viktige kvinnehelsesaker sier Holmås.

Det er foreløpig uvisst når SVs landsstyremøte skal behandle saken. (©NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse