JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klar tale fra Jensen

Arfan Bhatti og hans meningsfeller kan gjerne flytte fra Norge, mener Frp-lederen.

Jensen fulgte demonstrasjonen inne fra Stortinget fredag.

– Jeg så en gruppe patetiske, forkvaklede og sinte unge menn. Det er urovekkende at slikt tankegods kan få utvikle seg her i landet, sier hun.

Bare et 30-talls personer møtte opp til arrangementet i regi av gruppen Muslimer mot okkupasjon, som protesterte mot norske soldaters tilstedeværelse i Afghanistan. Den kontroversielle muslimen Arfan Bhatti holdt en appell og varslet nordmenn om at deres sikkerhet vil være truet «så lenge den norske regjering fortsetter med sin aggresjon mot det muslimske folk».

– Reis!

Frp-lederen reagerer sterkt på retorikken og mener enkelte av utsagnene vanskelig kan oppfattes som annet enn trusler. Hun finner det uforståelig at personer her i landet utvikler det hun betegner som hatske holdninger.

– Dette er mørkemenn. Til disse folkene vil jeg si: Dere er gitt uante muligheter. Dere har ytringsfrihet, religionsfrihet og kan delta i et demokrati. Hvis dere ikke liker det, så reis til et islamistisk land og dyrk deres forkvaklede verdier der, sier Jensen.

– Bhatti kan åpenbart ikke føle seg vel her i Norge. Da er det bare å lete etter et annet land, kanskje et med mer undertrykking, sier hun.

Roste muslimers motstand

Jensen understreket samtidig at demonstrantene er i sin fulle rett til å ytre seg, selv om uttalelsene er «til å få kuldegysninger av». Det som særlig provoserte henne, var at barnet til en av deltakerne var med på demonstrasjonen for å lese en bønn. Jensen er glad for at en gruppe motdemonstranter møtte opp for å snu ryggen til markeringen og at mange i innvandrermiljøene har tatt til motmæle.

– Jeg har satt stor pris på det oppgjøret som muslimer har tatt. Det er forskjell på muslimer og radikaliserte islamister som tar religion som gissel for å nå politiske mål, sier hun.

Frp-lederen ville gjerne fremheve at de fleste innvandrere er grunnleggende enig i verdier som det norske samfunnet er tuftet på.

– Den majoriteten er hjertelig velkommen i det norske samfunn, sa hun.

– Minner om al–Qaida–retorikk

Ordene Bhatti brukte under demonstrasjonen fredag, minner om den språkbruken terrornettverket al-Qaida bruker mot Vesten, mener seniorforsker Brynjar Lia ved Forsvarets forskningsinstitutt.

Bhatti understreket at det han sa ikke var en trussel, men en advarsel til eget beste.

– Også Osama bin Laden sa også ofte at Vesten ikke kan ha sikkerhet hvis muslimer ikke har sikkerhet og den slags. Dette er et av de viktigste budskapene fra al–Qaida, sier Lia til NRK.

Han sier erfaring fra jihad-land er vesentlig for den som skal etablere seg som autoritetsperson i disse miljøene.

– Det er også sentralt at du kan islamsk lov og ideologi godt. Hvor flink Bhatti er på dette og hvor karismatisk leder han er for dette lille miljøet, vet vi for lite om. Men han har helt klart fått en tydeligere profil som leder enn han hadde for to år siden, da det var en demonstrasjon mot Muhammed–karikaturene, sier Lia. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse