JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil diskutere aldersgrensen i LO

Også LO bør diskutere hvor gamle lederne kan være, mener Sekretariatet. - LO er forgubbet nok, sier Roy Einar Nilsen i Transportarbeiderforbundet.

eline.lonna@lomedia.no

LO har ingen aldersgrense i sine vedtekter. Men et vedtak fra Kongressen i 1997 følges fortsatt: man kan ikke velges inn i ledelsen hvis man har fylt 60. Det betyr at ut fra dagens regler vil lederen som velges mandag ettermiddag i Folkets Hus bare kunne velges for en periode. Nå åpnes det for en debatt som kan munne ut i en høyere aldersgrense enn i dag og muligheter for en periode til.

Folk blir eldre

For etter som folk lever lenger, og det er et sterkt ønske at flest mulig står i jobben lenger, bør også LO komme på banen, mener Sekretariatet.

- Utviklingstrekk i samfunnet og forhøyet levealder generelt, taler for at det er hensiktsmessig å ha en diskusjon om aldersgrensen i kongressperioden, sa Ellen Stensrud da hun innledet til debatten om LOs vedtekter mandag morgen.

Det er kommet inn tre ulike forslag til aldersgrense for valgbarhet: 60 år, 63 år og 65 år.

- Ut fra forslagene er det naturlig at dette går til Sekretariatet. Men skal noe vedtektsfestes så må det eventuelt skje på neste Kongress, sier Stensrud.

- LO må forholde seg til samfunnsdebatten, det betyr jo ikke at vi vedtar noe, sier Stensrud.

- Latterlig!

Forslagene om å drøfte å høyne aldersgrensa fikk Roy Einar Nilsen fra Transportarbeiderforbundet til å tenne på alle pluggene:

- Hva er det første folk tenker når de hører LO? For mange er det gamle gubber. Dette er helt latterlig. LO er forgubbet nok, nå må vi snu trenden, så Nilsen.

Nilsen sier til Magasinet for fagorganiserte at han skjønner at diskusjonen kommer opp, men mener tida ikke er moden for det nå.

- Kommer vi dit at LO gir et annet inntrykk enn det gjør i dag, da kan vi begynne å snakke. Men det er et temmelig langt stykke dit, sier Nilsen.

Annonse

Flere saker

Annonse