JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsgiverne tilfreds med dommen

– Gjennom dommen har våre medlemsbedrifter vunnet fram på flere viktige punkter, sier adm. dir. i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen og adm. dir. i NHO, John G. Bernander.

– Vi fikk fullt medhold på det viktige spørsmålet om kost og losji. Dommen viser at vedtaket til Tariffnemda er ugyldig på dette punktet. Dette er en viktig seier for oss, sier Bernander og Lier-Hansen i en pressemelding

NHO og Norsk Industri er tilfredse med punktene de har vunnet fram på.

Når det gjelder overnattingstillegg for utenlandske arbeidere er resultatet også positivt for NHO og Norsk Industri. EFTA-domstolen overlater til norske domstoler å avgjøre om tillegget er begrunnet i hensynet til beskyttelse av utenlandske arbeidstakere eller om det i realiteten er et forsøk på å beskytte mot konkurranse utenfra. Det grunnleggende prinsippet er at man skal legge til rette for fri flyt av tjenester.

Grunn til søksmål

Bernander og Lier-Hansen er fornøyd med denne avklaringen, og at det slås fast at det ikke kan gis reguleringer av proteksjonistiske hensyn.

– Dommen viser at vi hadde god grunn til å ta ut et søksmål mot Staten. Den gir et godt utgangspunkt for en tilfredsstillende behandling av saken i Lagmannsretten. Det er tydelig at Tariffnemda har vurdert saken på uriktig grunnlag, og viser at den i framtiden må foreta en mye grundigere EØS-rettslig vurdering enn det som ble gjort her, avslutter Lier-Hansen og Bernander.

Annonse
Annonse