JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber Bjurstrøm roe seg

Det blåser opp til storm mellom regjeringen og opposisjonspartiene om arbeidsmiljøloven og midlertidige ansettelser.

LO-leder Roar Flåthen har tidligere angrepet Venstres arbeidslivspolitikk. I helgen gjorde arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) det samme.

– Jeg er veldig overrasket over at et liberalt parti Venstre har en så rå arbeidslivspolitikk. Gjennom sine forslag gir Venstre mye makt til arbeidsgiverne på bekostning av vanlige folk som risikerer å jobbe mer, uten overtidsbetaling og til ugunstige tider, sa Bjurstrøm til NTB søndag.

Nå får hun svar på tiltale.

– LES OGSÅ: Skremmer med Cameron

– Bjurstrøm bør roe ned retorikken. Det vi tar til orde for, er det samme som gjennomføres i rødgrønne Trondheim - med statsrådens velsignelse, sier Venstreleder Trine Skei Grande til NTB.

Hun viser til et prøveprosjekt mot ufrivillig deltid, som regjeringen har satt av penger til. Ifølge Venstre-lederen åpner prosjektet for fleksible turnuser og lokale avtaler om arbeidstid.

Som eneste parti holder Venstre fast ved arbeidslivspolitikken som Bondevik-regjeringen førte. Både Høyre, Frp og KrF ønsker å slipe kantene og tone ned angrepene på arbeidsmiljøloven og sykelønnsordningen.

– Det er riktig at vi åpner opp for flere korte midlertidige ansettelser, men samtidig strammer vi inn på de lange. Mange arbeidstakere står i årevis i brøkstillinger mot sin vilje og sliter blant annet med å få lån. Her er staten selv en versting, sier Skei Grande.

Katolsk Bjurstrøm

– Problemet er at Bjurstrøm og regjeringen er mer katolske enn paven. De vil ikke endre på et komma en gang i arbeidsmiljøloven, sier Høyres arbeidspolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen til NTB.

Han leder arbeidet med å utarbeide en ny plattform for Høyres arbeidslivspolitikk. Jobben skal være gjort innen utgangen av mai. Ifølge Røe Isaksen er det behov for en revisjon fordi det norske arbeidsmarkedet har endret seg de siste årene, men han avviser at det ligger an til et vidtrekkende linjeskifte fra Høyres side.

– Vi mener fortsatt at deler av arbeidsmiljøloven må skrives om fordi den er for lite fleksibel. Samtidig skal det ikke være fritt fram i arbeidslivet. Det skal lønne seg å være organisert og jobbe etter tariff.

Høyre har tidligere oppfordret fagforbundene til å oppmuntre til alternative turnus inngått lokalt. Dette skal blant annet sikre muligheten for å lempe på rigide regler for overtid. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse