JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Deltid mot deltid

Kristiansund kommune vil bruke en deltidsstilling for redusere bruk av deltidsstillinger i kommunen.

tri.nguyen@lomedia.no

Ja, du leste riktig. Kristiansund kommune vil redusere bruken av deltidsstillinger i kommunen, til det vil de ansette en prosjektleder i prosjektet «Uønsket deltid». Problemet er bare at denne prosjektlederen skal være ansatt i en deltidsstilling. På toppen av det hele ansettes bare prosjektlederen for ett år om gangen.

– Det kan se rart ut for utenforstående. Men saken er at vi faktisk har fått økt denne stillingsprosenten fra 20 til 60 prosent. Så det er ikke helsvart, sier Personalsjef Nils T. Walseth.

Han ser det komiske i det hele, men er likevel litt frustrert over at prosjektets egentlige formål er kommet i skyggen.

– I seg selv er økningen veldig positiv. I fjor høst fikk vi 2,4 millioner fra staten, og det rekker til flere stillinger i prosjektet, en 60-, en 80- og en 100-prosentsstilling.

Han innrømmer at det ikke er heldig med en deltidsstilling for å bekjempe deltidsjobbing, men understreker at det hele er snakk om prioriteringer.

– Dessuten er det jo mange som vil jobbe deltid.

Da regner vi med at Walseth husker å spørre kandidatene om de helst ikke ønsker heltidsstilling før han ansetter dem.

Saken har allerede fått stor oppmerksomhet på sosiale medier.

Annonse
Annonse