JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fare for kjøttkrise

Storfekjøtt kan forsvinne fra butikkhyllene, varsler Nortura.

Smørmangelen har allerede ført til at det er mangel på enkelte kjøttprodukter i butikkene. Årsaken er at bøndene har holdt igjen dyra sine for å produsere melk til smør, i stedet for å sende dem til slakt.

– Les også: Vil fjerne tollsatsen på smør

– Det er vanlig at det er færre dyr til slakting etter nyttår, men i år har det blitt enda mindre enn vanlig som en følge av smørkrisen, sier informasjonssjef i Nortura, Ellen Flø Skagen til NRK.

– Produksjonen av norsk storfekjøtt er for lav i forhold til etterspørselen. Hadde det ikke vært for importen, så hadde vi hatt for lite storfekjøtt i butikkhyllene, sier informasjonssjefen.

– Les også: Tror smørmangel kan velte Tine

Hun sier konsernet nå vil be landbruksmyndighetene om å utforme en nasjonal strategi for å øke produksjonen av storfekjøtt i Norge. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse