JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen hytteferie på Skiphelle

Skiphelle Hotell er lagt ned, og nå er det også slutt på utleie av de 18 hyttene i idyllen ved Oslofjorden. Planen er at et større hotellanlegg skal erstatte det gamle.

may.berg@lomedia.no

– Det er vemodig å stoppe utleie av hyttene på Skiphelle. Området har tross alt vært i Postkoms eie siden 1932. Men det er ikke lenger praktisk og økonomisk mulig å fortsette driften, sier kontorleder Lisbeth Orre i Postkom.

Uten hotellet ingen hyttedrift

Driften av hotellet ble stoppet i fjor høst, og nå er turen kommet til de en gang så populære sommerhyttene ved Drøbaksundet.

Forbundsstyret i Postkom har i forståelse med Oslo, Akershus og Østfold krets besluttet å stoppe hytteutleien på Skiphelle.

Uten hotellet, som har hatt ansvar for mye av driften av hyttene, ser ikke forbundet seg i stand til å fortsette hytteutleien.

– Hyttene mangler toalett og dusj, og har dessuten for lav standard sammenlignet med de ca 80 andre hyttene som leies ut gjennom Postkoms Medlemssenter. Vi ser at de er ikke førstevalget til medlemmene, selv om vi fortsatt har et noenlunde bra belegg i sommermånedene, sier Orre.

Byggeplaner i stampe

Da Postkom stoppet hotelldriften i fjor høst, var det etter mange år med økonomiske problemer og uklare signaler fra Frogn kommune om mulighetene for framtidig drift.

Postkom har i flere år utredet bygging av et større hotell på eiendommen, men planene har blant annet strandet på problemer med adkomsten. Dagens vei er trang og går gjennom tettbygde boligområder.

Inngått allianse

Nå har Postkom alliert seg med tre utbyggingsselskap, Skanska, Follo Boligbyggelag og Tun Eiendom, som planlegger boliger i området. Sammen har de fire aktørene nylig lansert planene for en ny vei overfor Follo kommune.

Kan bli revet

Hva som skal skje med hyttene i framtida, avhenger av hotellplanene. Blir byggeplanene realisert, kommer Skiphelle-hyttene til å ble revet.

Postkom argumenterer med at et nytt konferanse- og feriehotell vil kunne gi 80-100 arbeidsplasser for Drøbak kommune.

Nye feriehjem

Det nye prosjektet er planlagt med ca 210 rom, hvor de fleste rom kan slås sammen til ferieleiligheter i høysesongen. Dessuten planlegger man å bygge fem hytter i tilknytning til hotellet.

– Planen er at Postkom skal disponere hyttene og noen av leilighetene i hotellet. Anlegget får naturligvis helårsstandard. Tiden vil vise om planene kan bli virkelighet, sier Orre.

Annonse
Annonse