JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Astrup tar over Oslo Høyre

Stortingsrepresentant Nikolai Astrup (33) overtar som ny leder i Oslo Høyre etter Michael Tetzschner.

Finansbyråd Kristin Vinje blir ny nestleder.

– Jeg tror ikke vi skal forvente noen revolusjon med meg som leder. Oslo Høyre er godt styrt. Jeg kommer til dekket bord. Valget i fjor var det beste på en generasjon og vi opplever stor medlemsvekst, sier Astrup til NTB.

– Les også: Vil ikke ha lyntog

– Hovedprioriteringen framover blir å vinne valget på nytt i 2013 og sørge for at landet får en ny regjering, fortsetter han.

Nikolai Astrup er bosatt på Bygdøy i Oslo, er Høyres energi- og miljøpolitiske talsmann og har tidligere vært partileder Erna Solbergs taleskriver. Han har også vært byrådssekretær for tidligere byrådsleder Erling Lae.

Oslo Høyre har et rykte for å være noe av en «stat i staten». Fylkeslaget har vært i opposisjon til Høyre sentralt i flere spørsmål, blant de seneste eksempler er motstanden mot lyntog og datalagringsdirektivet.

– Jeg opplever at dette poenget er overdrevet. Oslo Høyre er et politisk verksted, og jeg mener Høyre som parti er tjent med en aktiv debatt ute i organisasjonen. Vi har et utmerket forhold til Høyres ledelse, sier Astrup. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse