JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Starter «Ut av EØS»-aksjon

Hvis Stortinget vedtar vikarbyrådirektivet kan de vente seg et kontant svar. LO i Trondheim vil da starte en aksjon for at Norge skal melde seg ut av EØS.

Det var leder i LO i Trondheim som varslet dette under sitt innlegg på Trondheimskonferansen i dag under debatten om Europautredningen.

– Vi har allerede skaffet oss domenenavn og er klar til å starte, sier leder i LO i Trondheim, Arne Byrkjeflot.

– Nå blir alle direktivene mer eller mindre automatisk implementert, og det går ikke an å ha et arbeidsliv som fungerer etter disse reglene.

Byrkjeflot har fremmet forslaget om «Ut av EØS» til resolusjonen som Trondheimskonferansen skal behandle. Til tross for at det har blitt 2012 kalles resolusjonen «Trondheimsresolusjonen av 2011» med klar adresse fra «Trondhjemsresolusjonen 1911» som var starten på Fagopposisjonen av 1911.

– Men det er ikke vi som starter. Det er Arbeiderpartiet som vil gi startsignalet hvis de ikke stopper direktivet, sier Byrkjeflot.

Ap snur ikke

«Ut av EØS» kommer ikke til å bli en medlemsorganisasjon som Nei til EU, men mer en aksjon hvor det vil bli åpent for blant annet fagforeninger og Nei til EU-lag.

Det er lite håp om at Arbeiderpartiets stortingsgruppe kommer til å snu i spørsmålet. Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Tove Linnea Brandvik innledet om utfordringene om å få flere faste ansettelser. Hun kommenterte også vikarbyrådirektivet, men ga ingen signaler om at stortingsgruppa kommer til å snu i spørsmålet.

Ingen behandlin i sekretariatet

Også neste innleder Mette Nord, nestleder i Fagforbundet kommenterte direktivet. Hun mente at det var bedre å være føre var, å ikke implementere direktivet.

– Arbeiderpartiet og Høyre har akkurat motsatt argumentasjon for å støtte direktivet. Høyre-sida er for direktivet fordi det vil øke fleksibiliteten i arbeidsmarkedet. Arbeiderpartiet er for direktivet fordi det vil bedre forholdene for vikarene.

– De tiltakene som regjeringa foreslår, kan godt gjennomføres uten å innføre direktivet, sier Nord til LO-Aktuelt etter debatten.

Flere talere hevdet at LOs sekretariat skal behandle vikarbyrådirektivet på mandag.

– Det er ikke riktig vi skal behandle vår innstilling til de ekstra tiltakene som regjeringa har kommet med, sier hun.

Annonse
Annonse