JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mer i tvil om direktivet

Ap-representant Arild Stokkan Grande stemte ja til EUs vikarbyrådirektiv før jul. Nå er han usikker på hva han ville stemt.

eline@lomedia.no

Det var etter et besøk på papirfabrikken til Norske Skog i Skogn at stortingsrepresentant Arild Stokkan Grande kom i tvil på om han har stemt riktig i saken om EUs vikarbyrådirektiv. Under besøket på Skogn forklarte tillitsvalgte stortingsrepresentanten om trusselen innleie av midlertidig arbeidskraft utgjør mot gode, stabile arbeidsplasser.

Det var før jul at Stortingsgruppa til Arbeiderpartiet vedtok å gå inn for at Norge implementerer EUs vikarbyrådirektiv. Bare 6 av 64 representanter valgte å gå mot strømmen og si nei til direktivet, blant dem Thor Erik Forsberg fra Østfold.

Frustrasjon blant organiserte

Stortingsgruppas ja til direktivet kom kun få dager før den store fanemarkeringen mot direktivet utenfor Stortinget. Der kom en sterk frustrasjon over Ap-gruppas vedtak til uttrykk.

Nå melder Trønder-Avisa at en av representantene som gikk inn for direktivet, ikke står upåvirket etter alle protestene som er kommet mot direktivet - inkludert politisk streik 18. januar.

Ifølge avise sier nå Stokkan Grande at han har en nagende tvil om EU-direktivet, fordi han "ikke har unngått å legge merke til at fagbevegelsen over hele landet har dømt innstillingen nord og ned". Ifølge Stokkan Grande skal Arbeiderpartiet være et politisk instrument for arbeidere.

– Da må uenighet rundt viktige saker som berører nettopp arbeidere ryddes opp i, slår han fast overfor Trønde-Avisa.

Trenger nye runder

– Det er mange gode argumenter for EU-direktivet, men uenigheten med fagbevegelsen kan ikke Ap leve med i denne saken. Jeg er nå blitt mer i tvil om hva jeg vil lande på når den endelige voteringen kommer, sier Stokkan Grande.

Usikkerheten om det er riktig å gå for direktivet gjør at Stokkan Grande nå går inn for at partiet sentral må gå nye runder med både LO og EU-systemet i Brussel.

– Vi må få et direktiv som ikke fører til enda flere vikarer. Vi er på overtid i saken, men må bruke den tiden vi trenger. Siste ord i saken er ikke sagt, sier Stokkan Grande til Trønder-Avisa.

Annonse

Flere saker

Annonse