JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slik ble det nye styret

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) skiftet mandag ut hele styret i Helse Midt-Norge.

Strøm-Erichsen viste til at det har vært «interne konflikter» i det gamle styret, og at hun med denne utnevnelsen ønsker å starte på nytt. I foretaksmøtet ble Marthe Styve Holte utpekt til ny leder og Kåre Gjønnes ny nestleder.

– Styrets sammensetning skal bidra til at styret kan balansere ulike interesser og ta en aktiv rolle for å drifte og utvikle spesialisthelsetjenesten til beste for hele befolkningen i regionen, sier Strøm-Erichsen.

– Les også: Vraker alle i styret

Helseregionen har vært preget av indre splid. I Møre og Romsdal har det vært sterk uenighet mellom Kristiansund og Molde om funksjonsfordeling på sykehusene og plassering av et eventuelt nytt sykehus. Det har også vært en dragkamp om ressurser mellom møringer og trønderne, som har ønsket å styrke St. Olavs hospital i Trondheim.

Helseministeren gjorde et poeng av å understreke at styremedlemmene ikke skal representere geografiske områder, politiske ståsteder eller andre interesser, men at styret skal gjennomføre den vedtatte politiske linjen.

Her er styret:

– Marthe Styve Holte (leder)

– Kåre Gjønnes (nestleder)

– Ottar Brage Guttelvik

– Vigdis Harsvik

– Eva Vinje Aurdal (Ap)

– Tore Kristiansen (Frp)

– Trond Prytz (V)

– Gunn Iversen Stokke (Sp)

– Kjersti Tommelstad (SV)

Ansatterepresentanter

– Ellen Marie Wøhni

– Bjørg Henriksen

– Tore Brudeseth

– Nils Håvard Dahl (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse