JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tidsbegrenset uføretrygd

Unge bør ikke få permanent uføretrygd, mener Høyre.

Partiet foreslår tidsbegrenset uføretrygd for dem som blir uføre før de fyller 26 år.

Til våren skal Høyre fremme forslag om dette, opplyser Torbjørn Røe Isaksen, partiets arbeids- og sosialpolitiske talsmann.

– At så mange blir uføre i ung alder, er et svik fra samfunnets side. Det tyder på at systemet vårt ikke fungerer, snarere tvert imot, sier Isaksen til Bergens Tidende.

– Les også: – Skaper flere uføre

Han mener at unge som blir satt på permanent uføretrygd, i praksis blir parkert for livet.

– I praksis parkerer vi mange ungdommer for livet og sier til dem: Du vil aldri kunne komme tilbake til arbeidslivet, du skal gå resten av livet på trygd. Etter vår mening går det rett og slett ikke an å fortelle en ungdom i begynnelsen av 20-årene at hvis du er for syk til å jobbe nå, så er du sikkert for syk om ti eller 20 år også, sier Isaksen.

– Les også: – Politikken gir flere uføre

I stedet for varig uføretrygd, vil Høyre derfor innføre en ordning med tidsbegrensninger for unge trygdemottakere. Dette vil ikke innebære kutt i trygden, men skal være en ordning som innebærer utdanning, tiltak og trening, kombinert med jevnlig kontroll av arbeidsevne. Målet skal være å komme ut i arbeidslivet.

Fremskrittspartiet ønsker en enda strammere ordning. Frp vil ikke gi varig uføretrygd til noen under 40 år, med mindre det er helt klart at de aldri kan bli yrkesaktive. (ANB-NTB)

– Les også: Lesevansker skaper jobbtrøbbel

Annonse
Annonse