JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ungdomsbølge i Oslo Grafiske

Ungdomsgruppa i Oslo Grafiske Fagforening får stadig flere aktive medlemmer. – Det er viktig at ungdom som er nye i arbeidslivet vet hvilke rettigheter de har, sier ungdomsleder Carsten Østby Håkonsen.

harald.henmo@lomedia.no

Det er nå 286 ungdomsmedlemmer i foreningen - hvorav rundt 30 er aktive.

– Det er ikke så stor vekst i medlemstall, men mange flere enn før er aktive i arbeidet, sier organisasjonsarbeider Merete Warsla.

– Sist oktober valgte vi et ordentlig ungdomsutvalg, og det var umiddelbart sju som ville være med. Det er sjelden kost med så mange frivillilge.

Sosialt

Lederen for utvalget er 25 år gamle Carsten Østby Håkonsen, som selv jobber som mediegrafiker på Laboremus i Oslo. Og i ungdomsgruppa er det ikke bare tariff- og rettighetsprat.

– Vi har nok et imageproblem noen steder. For noen ungdommer har fagbevegelsen rykte som litt gubbete. Så vi har endel helgekurs hvor vi legger vekt på det sosiale - sånn i begynnelsen, forteller Håkonsen.

Men det viktigste er, når alt kommer til alt, det faglige.

– Unge som er nye i bransjen og i arbeidslivet, vet lite om hvilke rettigheter de har, sier Håkonsen.

– Blant annet ser vi mye bruk av "overtid inkludert i lønn", som jo er ubetalt overtid. Det er viktig at folk får riktige kontrakter.

Små og store

Mediabransjen har forandret seg, og jobbene med den.

– Tidligere jobbet mange grafikere i store avishus, med tariffavtaler. I dag er det mange små bedrifter, for eksempel i reklamebransjen, forteller Håkonsen.

– Der er det mer kultur for individuelle avtaler og slikt. Men vi må få folk til å forstå at det egentlig bare er én vinner på at folk forhandler hver for seg - og det er ikke de ansatte.

Annonse
Annonse